Основен кафяв сос за месни ястия
Необходими продукти
- • 3 с.л. (30 мл) растително масло
- • 1/2 глава кромид лук
- • 3 с.л. (30 г) брашно
- • 3 ч.ч. (600 мл) бульон
- • дафинов лист
- • бахар
- • черен пипер
- • лимонов сок
- • сол
Начин на приготвяне
В загрятата мазнина се задушава ситно нарязаният лук, след което се наръсва брашното и се пържи до златисто оцветяване. Постепенно и при непрекъснато разбъркване се прибавя студеният бульон. Полученият сос се вари на тих огън до омекване на лука, подправя се и се оставя захлупен десетина минути на тих огън, след което се поднася в сосиера.
Рецептата е добавена на 1 Декември 2002 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или

Регистрирай се сега!
или

(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.