рецепта

Питки с кашкавал

Питки с кашкавал

Тестото е подходящо за омесване в машина за хляб. Поставете продуктите според указания на вашата машина за хляб и след сигнала добавете кубчета кашкавал.
5 5 5

Италианска кухня

Българска

Рецептата "Питки с кашкавал" беше добавена на

3 коментара

Продукти

брашно 250 г
краве масло 50 г
прясна мая 12 г
суха мая или 4 г
захар 25 г
Пармезан 50 г настърган Ементал или
Ементал 100 г нарязан на кубчета
жълтък 1
топлo прясно мляко или вода 120 мл
сол 1/2 ч. л.
препечено сусамово семе

• Маята се разтваря заедно със захарта в топлата вода и се оставя за 10 минути настрани.

• Добавя се разбитият жълтък и настърганият кашкавал.

• На етапи се пресява брашното и се омесва еластично тесто, като накрая се добавя мекото масло, солта и нарязаният на кубчета кашкавал.

• Оформят се питките и се поставят в намаслена тава (или покрита с хартия за печене).

• Отгоре се поръсват с препечен сусам.

• Покриват се и се оставят да втасват на топло място около 30-40 минути.

• Фурната се загрява на 190 С.

• Питките с кашкавал се пекат 15 минути.


Бележки
Тестото е подходящо за омесване в машина за хляб. Поставете продуктите според указания на вашата машина за хляб и след сигнала добавете кубчета кашкавал.