Сос по Испански със зеленчуци
Необходими продукти
  • • 30 г масло
  • • 2 с.л. браш­но
  • • 3 ч.ч. силен бульон
  • • 1 тънък резен сланина
  • • 1 бр. морков
  • • 1 малка глава лук
  • • 1 с.л. доматено пюре
  • • 3 с.л. червено вино
  • • 1/2 дафинов лист
  • • няколко зърна черен пипер
  • • сол
Начин на приготвяне
Брашното се запържва в маслото до тъмножълто оцветява­не. Разрежда се с 2 ч.ч. студен бульон и се вари на тих огън, като се разбърква с дървена лъжица. Сланината се нарязва на дребни парчета, запържва се и като се зачерви, към нея се добавят нарязаните на дребно морков и лук, и подправ­ките. Пържат се до леко зачервяване. Мазнината от пърженето се отцежда и се смесва с виното. Маслено-винената смес ври, докато остане наполовина, и към нея се прибавят сосът и зелен­чуците. Сместа ври 30 минути на тих огън, като се отстранява пяната и се разбърква. Добавят се останалият бульон и доматеното пю­ре, подправя се на вкус със сол и се прецежда през тензух. До изстиването му сосът се разбърква от време на време.

Рецептата е добавена на 11 Април 2008 г.
Източник: "Аламинути", София Смолницка, 1988 г
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.