Тъмен сос по Испански за печени меса, пуяк, дивеч
Необходими продукти
  • • 150 г изрезки от телешко месо
  • • 100 г пушени гърди или пушен колбас
  • • 1 с.л. (10 г) брашно
  • • 2 ч.ч. (400 мл) силен бульон
  • • сол
  • • черен пипер
  • • червен пипер
  • • лимонов сок
  • • 1 с.л. (10 мл) силно червено вино или силен ликьор
Начин на приготвяне
Нарязаните месни съставки се задушават в мазнината. Прибавят се и се задушават 15 минути настърганите ароматни корени. Наръсват се с брашното, червения пипер, заливат се с бульона при постоянно разбъркване и се варят на тих огън около 30 минути. Прибавят се червеният пипер, лимоновият сок и сол на вкус. Варенето продължава на тих огън още 30 минути (ако сосът е много гъст, се добавя малко бульон). Сосът се прецежда през гъсто сито, обезмаслява се и се подправя с виното или ликьора.

Разновидности:
1. Към соса се прибавят 4-5 ситно нарязани мариновани гъби. Поднася се към руладини.
2. Сосът се приготвя с прибавка на бяло вино и горски плодове - боровинки, къпини, малини, и връхче от бор, завързано в марля. Подходящ е за дивеч.

Рецептата е добавена на 1 Декември 2002 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.