Салатен сос със сварен жълтък

Продукти:
1/3 ч.ч. зехтин
1/3 ч.ч. мед
1/3 ч.ч. лимонов сок
сол на вкус
1 сварен жълтък

Приготвяне:
Свареният жълтък, зехтинът, медът, лимоновият сок и солта се слагат в дълбока купа. Разбиват се с пасатор до получаване на гладка смес. Сосът се използва за овкусяване на салати.

No votes yet.
Please wait...

2 thoughts on “Салатен сос със сварен жълтък”

  1. На какви салати може да се слага?

    No votes yet.
    Please wait...
  2. ЗДрасти Коки,

    Благодаря за въпроса. Примерно на печени зелени чушки,
    салати с тиквички, макаронени слати със зеленчуци, картофена салата.

    Приятен ден!

    No votes yet.
    Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *