рецепта

Гуакамоле

Гуакамоле

Рецепта за Гуакамоле - Гуакамо́ле (на испански: guacamole) е ястие от мексиканската кухня. Представлява разядка (пюре или гъст сос) от пюрираната вътрешност на авокадо, и най-често с добавени лимонов сок и нарязани на ситно домати, лук и чушки.- Уикипедия
4 5 3

Сосове

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 30 мин.

Порции: 4

Българска

Рецептата "Гуакамоле" беше добавена на

15 коментара

Продукти

авокадо 1
люта чушка 1/2
кромид лук 1/2 малка глава
лимонов сок 1 с. л.
къдрав магданоз 5-6 стръка
сол

• Авокадото се срязва на половинки.

• Маха се костилката и кората.

• Нарязва се на кубчета 1х1 см.

• Отстраняват се семките на лютата чушка и се нарязва на ситно.

• Лукът и магданоза се наситняват и се прибавят при авокадото.

• С помощта на дървена лъжица се намачква грубо сместа.

• Подправя се със сол и лимонов сок.

• Гуакамолето се оставя да престои 30 минути.


Бележки

** Рецепта за Гуакамоле - Гуакамо́ле (на испански: guacamole) е ястие от мексиканската кухня. Представлява разядка (пюре или гъст сос) от пюрираната вътрешност на авокадо, и най-често с добавени лимонов сок и нарязани на ситно домати, лук и чушки.- Уикипедия