Колач със сирене
Необходими продукти
- • 1 ч.ч. (200 г) брашно
- • 80 г масло
- • щипка сол
- • 5-6 фасулени зърна
- За плънката:
- • 30 г масло
- • 2 с.л. (20 г) брашно
- • 3/4 ч.ч. (150 мл) прясно мляко
- • 70 г мазно сирене
- • 2 бр. яйца
- • смлян черен пипер
- • индийско орехче
- • сол
Начин на приготвяне
Нарязаното на парченца масло се поставя в пресятото брашно, прибавят се сол и 2-4 с.л. студена вода и се прави тесто. Поставя се във форма с диаметър 20 — 25 см, тестото се оформя с ръка така, че да покрие цялото дъно на формата, набожда се с вилица, поставят се фасулените зърна и се изпича в гореща фурна до пожълтяване. Прави се светла запръжка от маслото и брашното, разрежда се с млякото, посолява се, прибавят се подправките и се сварява. Прибавя се настърганото сирене, соса се снема от огъня, прибавят се постепенно разбитите жълтъци и сместа се оставя да изстине. В студената смес се прибавят разбитите на твърд сняг белтъци, разстила се върху изпечения колач (предварително се отстраняват фасулчетата) и краищата на колача се намазват с мляко или сметана. Плънката се поръсва с настъргано сирене и се допича в гореща фурна в продължение на 12—15 минути, докато повърхността пожълтее. Отвътре плънката трябва да има кремообразна консистенция.
Рецептата е добавена на 30 Юли 2003 г.
Още рецепти за:
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.