Елзаска супа с картофи
Необходими продукти
- • 250 г картофи
- • 125 г леща
- • 2 с.л. масло
- • 2 с.л. брашно
- • 2-3 бр. яйца
- • 250 г кисело мляко
- • сол
- • черен пипер
Начин на приготвяне
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Слагат се да се варят в 1.5 л солена вода. Отделно се сварява лещата, кочто е изчистена и една нощ е оставена да кисне във вода. От маслото и брашното се прави запръжка, която се разрежда с водата от картофите. Към нея се прибавят и сварените картофи и леща, посолява се, слага се и черен пипер и се оставя малко да поври. Сваля се от котлона и се застройва с разбитите с киселото мляко яйца. По желание супата може да се сервира с пържени кубчета от хляб (крутони).
Рецептата е добавена от korneliq на 7 Май 2008 г.
Още рецепти за:
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.