рецепта
Пица Маргарита
Гответе с мен
Италианска кухня
Подготовка: 60 мин.
Готвене: 13 мин.
Порции: 4
Българска
Рецептата "Пица Маргарита" беше добавена на
Приготвяне
250 г брашно
125 мл вода
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 с. л. олио (зехтин) или 1 с. л. мас (15 г)
• Маята за рецептата "Пица Маргарита" се разтваря в топла вода.
• Добавят се захарта и солта.
• Брашното се пресява и се замесва тесто.
• Накрая се добавя олиото и още един път се омесва тестото за рецептата "Пица Маргарита".
• Оставя се на топло място да удвои два пъти обема си.
ПЛЪНКА
• Доматите за рецептата "Пица Маргарита" се обелват и се разрязват на четири.
• Махат се семките и се накълцват на дребно.
• Моцарелата се нарязва на тънки филийки.
ПИЦА МАРГАРИТА
• Втасалото тесто за рецептата "Пица Маргарита" се разточва с диаметър 30 см.
• Намаслява се със зехтин и се покрива с Моцарелата.
• Отгоре се слагат накълцаните домати.
• Поръсва се с босилек.
• Накрая се напръсква с малко зехтин.
• Пицата се поставя в сгорещена тава.
• Фурната за рецептата "Пица Маргарита" се загрява на 250 С.
• Пицата Маргарита се пече 13 минути.